Во рамките на подготовките на 25. издание на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“, Организацискиот одбор одржа состаноци од претседатели

На 15.09.2016, четврток, со почеток во 10.00 часот е закажана прес-конференција во пресрет на претстојниот Меѓународен фолклорен

На 13 септември 2016 година (вторник), со почеток во 17 часот, Урбаната заедница бр. 8 во своите простории,

Секоја година пред почетокот на учебната сезона, Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот - Кочани, одржува седница, со цел

Со седница на Општинскиот совет за безбедност на сообраќјот на патиштата, Општина Кочани

Бензините од ноќеска на полноќ ќе поевтинат за 0,5, а дизелот за еден денари, реши

Директорот на Управата за имотно-правни работи направи редовна контрола на ефикасноста во работењето на

Нетранспарентноста е огромен проблем за новинарите. Тоа е голема причина во саботата

Денеска во 12 ч. во салата за состаноци во Општина Кочани, градоначалникот Ратко

Градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски го потпиша договорот со белградската фабрика „Минел Шредер“ за

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.