Пред да се случи официјалното предавањето на функцијата, досегашниот градоначалник на Кочани,

Денеска во 12 ч. во просториите на Библиотеката „Искра“ ќе биде отворен XI Саем на книгата. Во 12:30 ч. ќе

Втората форумска сесија во општина Кочани се одржа на 01.11.2016г. (вторник) во хотел

Социјалната зграда со 43 стана во Кочани е готова, направен е интерен технички прием. За краток

На 7 октомври 2016 година (петок), со почеток во 17 ч., во просториите на Урбаната заедница, свикува

Во рамките на подготовките на 25. издание на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“, Организацискиот одбор одржа состаноци од претседатели

На 15.09.2016, четврток, со почеток во 10.00 часот е закажана прес-конференција во пресрет на претстојниот Меѓународен фолклорен

На 13 септември 2016 година (вторник), со почеток во 17 часот, Урбаната заедница бр. 8 во своите простории,

Секоја година пред почетокот на учебната сезона, Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот - Кочани, одржува седница, со цел

Со седница на Општинскиот совет за безбедност на сообраќјот на патиштата, Општина Кочани

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.