Во пресрет на продолжениот празничен викенд, а поради зголемената раздвиженост во градот и околните места, по иницијатива на градоначалникот Николчо Илијев, а во присуство

Утре, среда 31 јули 2019 година, министерката за труд и социјална политика Мила Царовски ќе има работна

Во рамките на свеченоста по повод пуштањето во употреба на Пречистителната станица за отпадни води во Кочани,

Министерството за економија и УСАИД денеска ќе бидат во посета на Кочани и на Чешиново.

Асоцијајацијата на локални радија во Македонија – АЛРА, во Хотелот Амор во Кочани ја одржа конститутивната седница на Управниот одбор на

Пожарот што викендов зафати дел од Осоговските Планини, кај селото Пресека, со кој се опожарени околу 50 хектари шума и интервенциите на пожарникарите,

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу и директорот на Бирото за регуионален развој Рамиз

Здружениео на пензионери на Кочани уре, петок, 16 март, ќе го одржи своео годишно собрабние на кое ке бида

Собранието на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија вчера на седница ги усвои Годишниот извештај за работа на Фестивалот за 2018 година

Страница 1 од 7

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.