Во пресрет на претстојната седница на Советот

Улицата „Маршал Тито“ во Кочани е преименувана

На 25-та седница на Советот на Општина Кочани 19 улици че добијат нови имиња:

Во традиционална атмосфера во Етно-куќата, градоначалникот на Кочани

Можат да се формират паралелки во основните и средните училишта

Општина Кочани ќе се задолжи со еден милион евра (61.342.312,00 денари)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.