Врз основа на членот 33, став 1, алинеја 1 од Деловникот на Советот на oпштина Кочани

Советот на Општина Кочани даде согласност за отворање три нови воспитни групи во Детската градинка „Павлина Велјанова“ во Кочани. Целта е да се зголеми

Денеска на петтата редовна седница на Општина Кочани, покрај останатото, ќе се бира и нов командир

Кочанскиот Совет на 27 декември ќе ја одржи својата петта редовна седница. За разлика од вообичаената

Со давање свечени изјави, вчера беше верификуван мандатот на новите 15 советници во Советот на

Новиот градоначалник на Општина Кочани, Николчо Илијев, го имаше првото обраќање пред

Томче Солевски е избран за претседател на новиот Совет на Општина Кочани, откако денеска ја доби

Новиот Совет на Општина Кочани ќе ја одржи конститутивната седница, која е закажана за утре, 2 ноември, со

Советот на Општина Кочани гласаше против населување на бегалци и странци во градот

Се намалува висината на надоместокот за уредување на градежното земјиште на подрачјето

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.