Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, доби подршка од опозицијата во Кочанскиот совет, односно

В четврток, на 3 мај, со почеток во 9 часот во салата на Советот на Општина Кочани ќе ја одржи 10 редовна

Денеска, со почеток во 13 ч. во салата на Советот на Општина Кочани ќе се одржи работилница

В четврток, 12 април 2018 година со почеток во 15 ч., Советот на Општина Кочани ќе ја одржи

Советот на Општина Кочани, на својата редовна осма седница изгласа измена на распоредот

Опозицијата во Советот на Општина Кочани ја напушти осмата седница, затоа што не беше прифатен

Осумте советника на ВМРО - ДПМНЕ и коалицијата ја напуштија седницата на Советот на Општина

На 15 март Советот на Општина Кочани ќе ја одржи редовната 8 седница. На дневен ред се триесет точки

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.