Компанијата „Ледер“ од Кочани традиционално го даруваше првото бебе родено во 2020 година.

Месното население од с.Мојанци апелира до месната заедница да стапат во контакт со месната заедница на с.Грдовци, и заедно да поднесат МОЛБА до Општина Кочани да се расчисти патот од мостот на река Масалница до козарнико. Поради големите оштетувања кон Подлог, повеќето го користат патот кон Грдовци да стигнат до Кочани. Затоа  упатуваме  МОЛБА до надлежните да се расчисти горенаведеното растојание во кое  не е можно да се разминат 2 возила, а воедно прегледноста е на најризично ниво, што би можело да предизвика сообраќајни незгоди со несакани последици. Секогаш е подобро да се спречи одколку да се лекува!

По примерот на нашите редовни слушатели и читатели Виктор Антов и Бојан Коцев, вашите проблеми можете да ги изнесувате преку Facebook страницата на Радио Кочани или јавете се на  033 612 613 и на мобилен 077 96 44 00, ќе бидат објавени и се надеваме - решени!

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска го посети Центарот за социјални работи во Кочани, како и Дневниот центар за лица со интелектуална и телесна попреченост.

Концертот „Музички одблесок“ со примадоната Славица Петровска-Галиќ, тенорот Влатко Груевски и пијанистот Андреј Наунов

Викендов, на акумулационото езеро „Гратче“ се одржа натпревар во спортски риболов - Рибарите за рибарите.

Поезијата на кочанскиот роднокраен автор Киро Герасимов деновиве е преведена и објавена на романски јазик.

В среда, 15 мај, со почеток во 13 ч. во Изложбениот салон во Центарот за култура Бели мугри ќе биде

Здружението на пензионерите на Кочани и годинава во рамките на програмата за спортски активности ќе ги

Екологијата и Библијата е насловот на изложбата што денеска ќе биде отворена во ЈОУ Библиотека Искра

Делегација од Амбасадата на Кралството Холандија во Република Северна Македонија, предводена од амбасадорот господин Ваутер Пломп, оствари

Страница 1 од 3