Групата „Фолтин“ и актерката Елена Моше вечерва настапуваат во

До истекот на септември важи намалената цена на огревната бука

Дискотеката „Аква“ обезбеди нови возбудувања и забава и за претстојниот продолжен викенд.

Групата „Фолтин“ и Елена Моше гостуваат на 6 август во ресторанот и бар „Гарден“ во Кочани со претставата „Ле Пјаф.

Сликата на Кочани секоја година во август во потполност се менува.

Во ресторанот „Гарден“ за љубителите на музиката и уметноста се подготвува интересна програма...

Во текот на втората етапа од Топлиот културен бран во Кочани во август ќе можат да се проследат литературно-ликовниот перформанс

31.07.2014 Retro & Latino; 01.08.2014 Commercial House Hits DJ C2 vlez 50 mkd;

Се известуваат граѓаните и институциите на Кочани дека во вторник, 29 јули со почеток од 22 часот стручни екипи ќе ја спроведат втората фаза од земјеното третирање против комарци. Третирањето ќе продолжи и следниот ден, 30 јули од 22 часот. Земјеното третирањето против комарци ќе се врши со еколошко средство за уништување на комарци – широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови. Со третирањето ќе бидат опфатени површините во градското подрачје на Кочани и поголемиот дел од низинските села што припаѓаат на општина Кочани.Потребно е пчеларите да ги преземат потребните заштитни мерки за време и по третирањето на подрачјето. При неповолни временски услови, (ветер, дожд) третирањето ќе се одложи за следниот ден. Дополнителни информации во Општина Кочани: 072/275-629 - Гоце Серафимов, 072/275 689 - Аника Илијевска Ѓорѓиева.

„Фотографии наградени на Меѓународниот конкурс за фотографии од културното наследство“ е

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.