ВО ПРЕСРЕТ НА ПАВЛОВДЕН, ПАТРОНОТ НА ГРАД ВИНИЦА..........ОПШТИНА ВИНИЦА ВО СОРАБОТКА СО ДК “ТОШО АРСОВ“, МУЗЕЈ “ТЕРАКОТА“,

Вечерва започнува 9-то издание на Меѓународната културна манифестација „Петровденски конаци“, чиј организатор е ЦК „Бели мугри“

ЧЕТВРТОК 2 - ри јули ДРЖАВНА ЛОТАРИЈА НА МАКЕДОНИЈА ВЕ ПОКАНУВА НА ДРУЖЕЊЕ СО УБАВАТА ВОДИТЕЛКА

НАЦИОНАЛНА УСТАНОВА – ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА „БЕЛИ МУГРИ“ – КОЧАНИ И

ОПШТИНА КОЧАНИ

Според најавите, големата балканска музичка ѕвезда Ацо Пејовиќ, в сабота (13 јуни) ќе има свој концерт, пред кочанската публика.

Вечерва свечено ќе биде отворена летната дискотека „Аква“, која вообичаено арена на

Поп ѕвезда Александар Тарабунов – Таро ќе гостува во Клубот „Аква“ во Кочани на 5 јуни. Трабунов ќе биде

Во пресрет на доаѓањето на првите штркови , ЕВН заедно со службие на Општината

Фестивалот „Слободна зона“, под мотото „Остави трага“ денеска

Со мотото „Остави трага“ фестивалот Слободна зона по петти пат

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.