Промоцијата на книгата „Кај што има бел ориз има и бел образ“ чиј автор е Доне Донев, професор по македонски јазик и литература, го наполни фоајето на ЦК „Бели мугри“.

Шеесетминутен фолклорен концерт одржаа синоќа на Летната сцена на ЦК „Бели мугри“ три фолклорни ансамбли од Радовиш, Ново Село и Кочани во рамките на „Петровденските конаци“.

„Кај што има бел ориз – има и бел образ“, книга на Доне Донев, професор по македонски јазик, автор на дела од поезијата и прозата, ќе биде промовирана на 9 јули во 19, 45 часот во салонот Фоаје на ЦК „Бели мугри“.

Професорите и поети Љубинка Донева и Сретен Вујовиќ синоќа во фоајето на ЦК „Бели мугри“ ја промовираа стихозбирката „Година без лето“ од Виолета Танчева – Златева. Веднаш потоа се одржа Балканската поетска вечер...

На 8, 9 и 10 јули ќе се спроведе втората фаза од прскањето против комарци. В среда навечер и четврток наутро (8 и 9 јули) прскањето ќе се врши во селата,

По деновите исполнети со забава и добивки во Кратово, Прилеп и Кочани , промотивниот караван на Државна лотарија на Македонија „ЛЕТО ВО 7 МА БРЗИНА“ го продолжи својот пат кон Битола.

Две изложби беа промовирани синоќа во ЦК „Бели мугри“ како дел од настаните предвидени со програмата на „Петровденските конаци 2015“. Првата, ликовна,

Драган Б. Костиќ уште еднаш го покажа своето умеење со музиката, КФМ Радио честеше торта за пет години постоење како приватен медиум, а најважно од се е што сите добро се забавуваа.

Низ Македонија започна промотивниот караван на Државна лотарија на Македонија под името ЛЕТО ВО 7МА БРЗИНА.

Ликовен перформанс се одржа синоќа крај кејот на Кочанска Река наспроти ЦК „Бели мугри“ во Кочани.

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.