Аква центар и Клуб Аква ви го претставуваат најголемиот Summer pol festival во Македонија. Организаторите

На настанот за дружење во претпразничниот период, на кој Државна видеолотарија

25.08.2015-29-08.2015 - Ликовна колонија “Св.Пантелејмон“ на Брана “Градче“ Кочани

NAKED - LIVE @ The Garden..23.08.2015/22:00pm,  Концертот е со СЛОБОДЕН ВЛЕЗ, како дел од концептот на Слободен пристап кон Музиката и Уметноста.

Дом на култура и Општина Виница во рамките на ТОПОЛ КУЛТУРЕН БРАН 2015 организираат: JAZZ CONCERT, ПОПОВСКИ-МИЦАНОВ КВАРТЕТ.

В петок, на 21 август, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, со почеток во 20 ч., Тиана Јовиќ ќе го одржи својот прв солистички концерт

AUTMIND - LIVE @ The Garden..15.08.2015/22:00pm…Концертот е со слободен влез, како дел од концептот за Слободен пристап до Музиката и Уметноста .

Археолошките истражувања на „Коколов рид“ кај Виница продолжија и летово. Минатата година на овој локалитет беше откриено светилиште

На Илинден во продажното место Вагабонд во Битола на Широк Сокак е освоена премија од 500.000 денари на инстант лозот Детелинка. Нашиот добитник, со кој се запознавме вчераутро

Се корегира најавата за топлотен бран за ден 30.07.2015 година. Топлотниот бран е со ниво на алерт 1 и е со изразен интензитет во регионите MK.PP, MK.NV и МК.PE. Потребно е да се превземат акциите од Здравствениот акционен план

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.