На настанот за дружење во претпразничниот период, на кој Државна видеолотарија

25.08.2015-29-08.2015 - Ликовна колонија “Св.Пантелејмон“ на Брана “Градче“ Кочани

NAKED - LIVE @ The Garden..23.08.2015/22:00pm,  Концертот е со СЛОБОДЕН ВЛЕЗ, како дел од концептот на Слободен пристап кон Музиката и Уметноста.

Дом на култура и Општина Виница во рамките на ТОПОЛ КУЛТУРЕН БРАН 2015 организираат: JAZZ CONCERT, ПОПОВСКИ-МИЦАНОВ КВАРТЕТ.

В петок, на 21 август, во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, со почеток во 20 ч., Тиана Јовиќ ќе го одржи својот прв солистички концерт

AUTMIND - LIVE @ The Garden..15.08.2015/22:00pm…Концертот е со слободен влез, како дел од концептот за Слободен пристап до Музиката и Уметноста .

Археолошките истражувања на „Коколов рид“ кај Виница продолжија и летово. Минатата година на овој локалитет беше откриено светилиште

На Илинден во продажното место Вагабонд во Битола на Широк Сокак е освоена премија од 500.000 денари на инстант лозот Детелинка. Нашиот добитник, со кој се запознавме вчераутро

Се корегира најавата за топлотен бран за ден 30.07.2015 година. Топлотниот бран е со ниво на алерт 1 и е со изразен интензитет во регионите MK.PP, MK.NV и МК.PE. Потребно е да се превземат акциите од Здравствениот акционен план

Еден од најголемите балкански музички шармери, Саша Ковачевиќ, ќе гостува во Кочани, откако изминатиот викенд настапи на отворањето

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.