Во Блатец интензивно се врши реконструкцијата на водоводот во должина од 4.367 метри.

Се известуваат сите правни субјекти корисници на комунални услуги, дека од 1-ви април

Се известуваат граѓаните и институциите на Кочани дека в среда, на 20 август

Ве известуваме дека поради реконструкција на дел од водоводната мрежа на улицата „Раде Кончар“

Паралелно со воведувањето на наплата на паркинг-просторот, од денеска кочанци ќе пијат поскапа вода

Oпштинскиот центар Облешево и Чешиново ќе добијат водовод и канализација со помош на средства од Светска банка

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.