Општина Кочани бара средства од државата за реализација на проект за регулација и заштита на Трканска Река од ерозија и отпадни води

Во саботата, во месноста викана Пресечена Скала, како и на патот кон Пониква, кај Градската депонија,

Од Планираните 10-на улици со овој проект, повеќе од 60% се речиси завршени со исфрлање на старите азбестни

Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ спроведе акција за чистење на потегот од клучката кај селото Бели до Градската депонија, на регионалниот пат Кочани – Пониква, кој

Се известуваат граѓаните, жители на улица „Стамен Манов“ дека поради реконструкција на водоводната

Се известауваат граѓаните – учесници во сообраќајот дека на ден 12. 02. 2018 г. (понеделник) во перидот

Жителите на маало Трајановци во село Грлани, деновиве очекуваат решавање на деценискиот

Врз основа на одобрението добиено од Општина Кочани бр.03-322/1 од 20.09.2016 год. КЈП „Водовод“ Кочани,

И З В Е С Т У В А Њ Е : Ги известуваме граѓаните од следните улици: ,,Д-р.Николиќ,, ул.,,Цар Самоил,,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.