Се реконструира дел од фекалната канализација во селото Тркање.

Корисниците на комунални услуги во Кочани кои имаат заостанати неплатени сметки ќе бидат ослободени од

Викендов во Кочани, на локацијата во населбата Тикешински Лозја се одржа традиционалниот Кочански панаѓур.

На улицата „Марко Цепенков“ во Белското маало во Кочани има хаварисани возила и остатоци од возила,

Кочанското комунално претпријатие „Водовод“ набави возило „метларка“, економична машина со која ќе се

Механизацијата на Комуналното јавно претпријатие Водовод викендов работеше на расчистување на коритото

Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ во соработка со Општина Кочани интензивно работи на уредување

Општина Кочани започна да ги уредува двата влеза во Кочани, кај Горни Подлог и Оризари. Механизацијата работи

Во КЈП Водовод од Кочани конечно се доопремија со две нови возила. Едно, работна машина (ровокопач) по цена

После изјавата на портпаролот на ОК на ВМРО – ДПМНЕ од Кочани, Гоце Марков, во врска со депонијата кај

Страница 1 од 5

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.