„Формирањето на македонската револуционерна организација пред 121 година

По повод 70 годишнината од ослободувањето на Виница

Православните христијани го слават христијанскиот празник Успение на Пресвета Богородица. Нему

Министерството за труд и социјална политика информира дека

Македонија денеска обележува 111 години од Илинденското востание и

На сите граѓани на Кочани, на сите Македонци ширум светот им го честитам големиот национален празник – Илинден.

Штефатата на младоста денска  пристигна во Кочани, по повод 25 мај, датум кој во некогашната држава беше светол и се нарекуваше „Ден на младоста“. На сцена, односно во Трговски, беа оние триесетина-четириесетина членови.

Тројца кочанчани: Никола Серафимов, Спасе Атанасов и Стојан Марков, в сабота и недела, 21 и 22 јуни, ќе поминат повеќе од 60 километри низ Осоговоските Планини, почнувајчи од Кратово преку Лисец, Кнежево, Емирица, Лопен, Царев Врв и Китка до селото Саса.

Страница 3 од 3

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.