Граѓани од Кочани, Чешиново – Облешево, Пробиштип и Крушево денеска беа дел од одбележувањето на 111-та годишнина од смртта на Никола Карев, преседателот на Крушевската република. Сите заедно се собраа пред споменикот на Карев кај селото Тркање, од каде заминаа во Свиланово, каде големиот идеолог на Македонската револуционерна организација загина на 27 април 1905. година, откако претходно преноќил во селото Рајчани, враќајќи се од Бугарија.
На споменикот на Карев кај Тркање дојдоа и членови на неговото семејство од Крушево, припадници на Македонското патриотско здружение „Тодор Александров“ од Битола, градоначалниците на Кочани и Чешиново-Облешево, Ратко Димитровски и Костадин Личков, како и пратеници од Кочани и Штип, Иван Иванов и Никола Мицевски.

В недела, на 24 април, во месноста Свиланово, кај кочанското село Рајчани ќе се одбележи 111-годишнината

Низа фотографии од Холокаустот на Ромите во Унгарија за време на Втората светска војна и денеска

Археолошките истражувања на локалитетот Коколов рид , кои петта година по ред се

Почитувани граѓани, Денот на македонската револуционерна борба е еден од трите светли

Култното праисториско светилиште Коколов рид кај селото Виничка Кршла, петта година е во фокусот на

По иницијатива на  Општинскиот одбор на Сојузот на борците од НОВ, на 8 мај во 14 ч. на локалитетот Пониква,

Граѓани на Кочани, Чешиново-Облешево, Пробиштип и Крушево со народен собир ја одбележаа 110-та годишнина од смрта на Никола

Во наредните неколку дена следуваат содржини од одбележувањето на патрониот празник на ОУ „Никола Карев“ и 110-годишнината од

Месноста Свиланово во близина на селото Рајчани се наоѓа на тромеѓето меѓу трите

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.