Дали знаете дека идеален брак е оној меѓу пеачките и фудбалерите ? Дали знаете зошто ? Затоа што нивното IQ им е исто и е на рамниште на собна температура.

На 20 ноември, во Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани, ќе настапи канадското дуо Елсиан, кое е на

Седумнаесетгодишната Марија Симеонова, ученичка во гимназијата „Љупчо Сантов“ е избрана за жетварска

Бранислав Николов и Гоце Јованоски, двајцата дел од култната битолска група „Фолтин“,

Најценетата македонска етно џипси брас атракција, „Кочани оркестар“, ќе гостува

Според многумина, еден од најдобрите вокали кај нас, Наташа Мијатовиќ – Мијата, првите денови од новата 2015 година ги помина во Кочани,