Под мотото Другарувањето со книгите ни е песна вчера библиотеката Искра од Кочани го организираше фестивалот

Утре во дворот на ЈОУ Библиотека Искара ќе се одржи интересен настан...

Драмскиот аматерски фестивал продолжува денеска. Според програмата и утре ќе има претстава и малку поезија

Во специфични услови на пандемија овогодишното издание на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија – Кочани 2020 започнува вечерва.

Стотина велосипедисти и четириесетина планинари рекреативци од повеќе градови од Македонија учествуваа на трката Чупино треил 2020, што се одржа на

Драмскиот аматерски фестивал на Македонија по 57 – пат ќе се одржи во Кочани во септември и првиот

ДАФ на Македонија Кочани ќе се одржи и оваа година, наместо, според традицијата, во месец мај, ќе има

    Денеска, ТА "ЈК Травел" во соработка со финансиското друштво S\N отвори канцеларија (претставништво) и во Кочани.

   - "Една од најреномираните туристички агенции во земјава "ЈК Травел" работи со туристички аранжмани, одмори, патувања, летувања, а финансиското друштво S\N главно е фокусирано на исплата (одобрување на кредити).

   Заинтересираните ќе можат да ги посетуваат нашите веб страници https://jk.com.mk/ i www.krediti.com.mk. Во моментов нудиме кредити за време на криза кои се мошне поволни. Се одобруваат за само еден час.
Лесно и едноставно, без камата. Избирате дестинација за одмор и плаќате на 6 рати, без камата. -изјави за Радио Кочани, Марина Глигорова, одговорно лице на "ЈК Травел Кочани" и додаде: во моментов најактуелни и
најповолни се аранжманите на хотели и апартмани во Грција чии уплати веќе се во тек, а може и да се плати и на рати без камата.

    На пример во Ситонија на вториот крак за четиричлено семејство во јули ќе ве чини 409 евра комплет аранжман за 7 ноќевања. Нудиме и авионски билети за сите дестинации во светот.  "ЈК Травел" ќе ги сервисира побарувањата и за граѓаните од Берово, Делчево, Пехчево, Македонска Каменица, Виница и останатите соседни општини."

    На отворањето, покрај сопствениците на ТА "ЈК Травел" беше присутен и раководителот на сектор за продажба и маркетинг на финансиското друштво S\N - Томе Чагоровски кој за Радио Кочани рече: "ЈК Травел"
и S\N финансии имаме специјален продукт - туристички кредит на рати, без камата за сите аранжмани, само со лична карта. Потребно е подносителот да е вработен. Минатата 2019та година имавме голема побарувачка за ваквите бескаматни кредити. Покрај овие, туристичките, работиме и со брзи онлајн кредити -ни изјави Чагоровски.

    Практично, станува збор за три во едно. И информации, и аранжмани, и финансирање на вашите одмори, патувања и летувања. Поопширно ќе информираме во периодот што претстои.

 

-Луѓето се исплашени со она што се случува. Имаме 19 заразени во моментов. Граѓаните почнаа да се

Доколку сте микро или или мало претпријатие кое врши достава на храна или лекови, контактирајте не

Страница 1 од 46

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.