По информацијата објавена во Билтенот на МВР на 18 мај 2020 – та година, во која стои дека три лица на возрас од

Професорот Лазаров е роден на 2 февруари 1945 година во село Зрновци, Кочанско. Основно училиште завршил

На крадците им се погоди карантинот. Посебно се вредни откако започнаа забраните за движење на граѓаните

Завчера во Полициска станица Виница, Б.Б.(59) од с.Блатец, вработен како свештеник во црквата

Делчевското Јавно обвинителство поднесе кривична пријава против К.Ѓ (25) години од село Лаки, Виничко

Ова било ситна операција, но сосема доволна да предупреди. И тоа по којзнае кој пат во изминатите

За претстојните празници, почнувајќи од 16 април 2020 година (четврток) од 16 ч. до 21 април 2020 г. (вторник) до

На 13.04.2020 во 12.25 часот било пријавено дека во Кочани на ул.„Теодосија Паунов“, С.С.(18) од Кочани,

За помалку од 24 часа ќе заврши викенд карантинот кој трае 61 час.

За да ја согледа изворно состојбата на теренот и почитувањето на забраната за движење во текот на викендот, градоначалникот на Општина Кочани