Ротари клубот Кочани - Виница денеска го предаде во употреба новиот кабинет по Роботика на СОУ Гошо Виќентиев - Кочани. На донацијата

Германската амбасадорка Кристине Алтхаузер го посети објектот „Ѕвездички“ во Детската градинка „Павлина Велјанова“ во Кочани, каде што

Во рамките на ПХВ програмата- проект којшто се имплементира во сите општински организации на Црвениот крст во РМ, утре, 30 март 2017 г. пред

Професорот по Македонски јазик и литература Љубинка Донева донираше повеќе од сто примероци на книги

Благој Николов е виничкиот гинис во историјата на крводарителството. Во своите 56 години тој

По повод Денот на Црвениот крст и на крводарителството во Република Македонија, крводарители и волонтери

Општинската организација на Црвениот крст Кочани започна да спроведува хуманитарни активности за

По повод Божиќните празници вработените од Општина Чешиново-Облешево и градоначалникот Костадин Личков

Во детската градинка „Павлина Велјанова“ преку проектот „Сонце, вода, ветер“ во три објекти од градинката

На 5 Октомври ( среда ) од 12 до 19 часот, во Градскиот парк во Кочани, ке се одржи хуманитарна акција

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.