Општинската организација на Црвениот крст Кочани започна да спроведува хуманитарни активности за

По повод Божиќните празници вработените од Општина Чешиново-Облешево и градоначалникот Костадин Личков

Во детската градинка „Павлина Велјанова“ преку проектот „Сонце, вода, ветер“ во три објекти од градинката

На 5 Октомври ( среда ) од 12 до 19 часот, во Градскиот парк во Кочани, ке се одржи хуманитарна акција

Општина Кочани денеска се вклучува во меѓународната глобална штафетна Трка за мир. Во неа учествува меѓународен тим од маратонци-волонтери

Пожарникарите во Виница добија нова опрема дизајнирана по австриски терк. Омбер Шнајдер, сопственикот

Градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски го потпиша договорот со Амбасадата на Сојузна Република Германија

Компанијата „Ледер“ ги испорача првите количини столици од својата производна програм

Уште една екипа доброволци од Кочани работеше во скоско Стајковци на санирање

Кочанската комапанија „Ледер“ се вклучи во обезбедувањето помош за настраданите семејства во Скопско од поплавите

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.