Ротари клубот од Кочани и Виница организира нов хуманитарен спортски настан. Станува

Општинската организација на Црвен крст Кочани ги известува сите крводарители дека на ден 17.09.2017 (недела)

Полициската станица Кочани во соработка со Општинската организација на Црвен крст Кочани денеска ја реализираше втората акција за доброволно

Ротари клубот Кочани - Виница денеска го предаде во употреба новиот кабинет по Роботика на СОУ Гошо Виќентиев - Кочани. На донацијата

Германската амбасадорка Кристине Алтхаузер го посети објектот „Ѕвездички“ во Детската градинка „Павлина Велјанова“ во Кочани, каде што

Во рамките на ПХВ програмата- проект којшто се имплементира во сите општински организации на Црвениот крст во РМ, утре, 30 март 2017 г. пред

Професорот по Македонски јазик и литература Љубинка Донева донираше повеќе од сто примероци на книги

Благој Николов е виничкиот гинис во историјата на крводарителството. Во своите 56 години тој

По повод Денот на Црвениот крст и на крводарителството во Република Македонија, крводарители и волонтери

Општинската организација на Црвениот крст Кочани започна да спроведува хуманитарни активности за

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.