Кочани ќе добие нов Генерален урбанистички план. Со него се предвидуваат површини за изградба на нова железничка станица, спортска сала,

Вкупно 144 легла, односно по 22 двокреветни соби и по еден апартман на секој спрат се предвидени за Домот за стари

Булеварот „Теодосија Паунов“ и понатаму е предмет кој им „оди на нерви“ на возачите на автомобилите. Тој е е еден

Во Кочани остануваат уште 11 општествени станови за откуп, од кои за 10 е

Почнувајќи од 17 март 2015 година, патните премини на железничката пруга Велес-Кочани,

Општина Кочани објави оглас на ЕСЈН за спроведување на постапка со барање

Општина Кочани го објави повикот за прибирање понуди за избор на фирма што ќе

Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор од значење за

Според податоците од Комисијата за легализација на дивоградбите во општина Виница,

Сезоната за планински туризам во моментот е во топ-фаза. Дел поради убавиот снег

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.