Се известуваат граѓаните на Општина Кочани дека е во процедура изработка на Просторен план за Источниот

Во општина Чешиново-Облешево во с.Теранци започнати се градежните активности за изградба

Заврши изградбата на новиот мост (пропуст ) на регионалниот пат Р2342 на влезот од селото Соколарци. На

- Со средства од Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој од мерките за пристап до туристички локалитети и за

На денешната седница, Советот на Општина Кочани го донесе новиот Генерален урбанистички план

Во селото Нивичани се асфалтира улица долга 480 метри и широка 3,5 метри. Изведувач

Стручни лица од Секторот за урбанизам во Општина Кочани и од Источниот плански регион ги

Со средства од Буџетот на Општина Кочани се подготвуваат за асфалтирање десетина улици

Општина Кочани oрганизира јавна презентација по Урбанистички план за село Прибачево, КО Прибачево, Општина Кочани предлог-план,

ОПШТИНА КОЧАНИ организира ЈАВНА АНКЕТА по Урбанистичкиот план за селото Прибачево, КО Прибачево Општина Кочани,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.