„Претходната седмица во Кочани беа уништени повеќе клупи и канти за отпад поставени

Заради подобрување на процесот на реализацијата и заради прифаќање на барањата

Благодарение на сончевото време продолжува асфалтирањето на улиците со заемот од Светска банка. - Денеска се асфалтира

Асфалтирана е улицата Димитрија Лазарев, една од десетте чие уредување се изведува со заемот од Светска банка.

Пешачкиот премин на улицата Глигор Апостолов Гочо кај ОУ Св. Кирил и Методиј се реконструира. Наместо да се бојадисуваат, пешачките

Министерот без ресор во Владата на Република Македонија, Неждет Мустафа беше во работна посета на Општина Кочани. Со

Улицата „Јанка Стоименова“ во населбата Оризари е прва од десетината што се асфалтираат со пари коишто Општина Кочани ги доби

Реконструкцијата на тротоарот на улицата „ВМРО“ во Кочани, на потегот од Шопингот до мостот кај „Турист“ е речиси завршена. Поставени

Општина Кочани објави оглас на Електронскиот систем за јавни набавки за доделување договор за јавна набавка за предметот:

Започна реконструкцијата на 210 метри од тротоарот на улицата „ВМРО“ во Кочани од мостот кај шопинг-центарот до Мултикултурниот центар. Оштината финансиски ја покрива оваа активност

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.