Започнаа активностите за изградба на тротоари на неколку локации во Кочани.

Заврши гребењето на околу 12 илјади метри квадратни асфалтна површина на улицата „Страшо Ербапче“ во Кочани.

Во периодот од 19 ноември до 20 декември 2018 година ќе има времена измена на режимот и условите на

8 милиони денари е сумата која општина Виница преку Светска Банка ја обезбеди за асфалтирање на локален пат

Студентите од петта година од Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ и

Додека механизацијата на изведувачот „Ескавадоре“ го гребе постојниот асфалт на релацијата од Пониква кон

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатија за државни патишта,

Наскоро се очекува да започнат градежните активности за асфалтирање на улицата „Кресненско востание“

Потрошиле 5 илјади евра, 2 илјади им доделила Општина Кочани, а 3 илјади жителите донирале од сопствени

Започна изградбата на жардиниери на разделно зеленило на улиците „Никола Карев“ и „Тодосија Паунов“. Механизацијата на изведувачот

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.