Започна изградбата на улицата „Михајло Арсов“, на влезот во селото Прибачево.

Деновиве започна пробивањето на пристапна улица зад објектот на Поштата кон северната страна на зградите

Со цел подобрување и олеснување на интерната комуникација и сообраќајна поврзаност меѓу жителите на

Привршуваат работите за изградба на жардиниерите на улиците Никола Карев и Тодосија Паунов.

Завршува асфалтирањето на улицата „Ѓорѓи Пулевски“. Механизацијата на Градежното претпријатие

Од вторник, 5 март, комуналните служби во општината ќе започнат со отстранување на дел од постојниот дрворед

Со топењето на снегот постепено се создаваат услви за продолжување на градежните работи и во претстојната

Вчера се одржа електронското јавно наддавање за отуѓување на трите градежни парцели за викенд куќи на

Со 31-та објава за отуѓување на градежно земјиште, сопственост на Република Македонија, Општина Кочани

Општина Кочани распиша објава за отуѓување на градежно земјиште, сопственост на Република Македонија, со која се ставени на продажба 13 градежни

Страница 1 од 12

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.