По повод 75 години од издавањето на стихозбирката „Бели мугри“

Денеска во 12 часот во ЦК „Бели мугри“ во Кочани

„Деца на сонцето“ - македонски игран филм

Истибања ќе биде „големата сцена“ за завршното дефиле

Наместо на отворената сцена во с.Истибања , 29-от МФФ “Истибанско здравоживо“

На 20 септември во 16, 30 часот свечено ќе биде отворено 29-то издание на Меѓународниот фолклорен фестивал

В сабота со почеток од 20.30 часот во просториите на “Венеција“

Страница 8 од 8

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.