Изложба на рачно изработен накит на сестрите Андови е закажана за 9 април во фоајето на ЦК „Бели мугри“. Изработките

Соња Драгољуб Гиздавиќ, долгогодишен новинар во МТВ, пред сограѓаните синоќа во ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани,

Ништо не би ви значело ако ви кажам дека вчера имаше театар во Виница. Тоа е веќе минато. И да сакате, не

Во Виница денес со почеток во 20.00 часот, ќе биде одиграна театарска претстава

Изложбата на дела работени на 23-та Ликовна колонија „Лесново 2014“, која има меѓународен карактер,

Дела од 23-та Меѓународна ликовна колонија „Лесново 2014“ од утре (26 февруари)

Агенцијата за млади и спорт и во Кочани го реализираше проектот наречен „Урбан ѕид“ на кој младите ја

Во организација на Општина Кочани и Агенцијата за млади и спорт, денеска, со почеток во 14 ч.

Раде Силјан е добитник на Наградата за поезија за 2014 година на списанието „Литература и уметност“, орган

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.