Фестивалската управа на ДАФ на Македонија-Коачни го усвои извештајот и програмата на изборникот Звездана Ангеловска за претстојното 51-во издание на ДАФ на Македонија,

„Играч на среќа“ е насловот што ќе биде промовиран в среда (29 април) во ЈОУ Библиоека

Изложбата „Житни полиња“ на академскиот сликар Владимир Темков од синоќа е пред кочанската публика. Овој настен е

Во Виница се крчка нова театарска претства чиј наслов е „Толстој му кажа збогум на Чехов“

Изложбата од рачно изработен накит на Анастасија (13), Ана – Марија (17) и Јована (10) Андови привлече навистина голем

Денеска, во ЦК „Бели мугри“ ќе биде отворена изложбата на дела работени на

Изложба на рачно изработен накит на сестрите Андови е закажана за 9 април во фоајето на ЦК „Бели мугри“. Изработките

Соња Драгољуб Гиздавиќ, долгогодишен новинар во МТВ, пред сограѓаните синоќа во ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани,

Ништо не би ви значело ако ви кажам дека вчера имаше театар во Виница. Тоа е веќе минато. И да сакате, не

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.