На Симеон Иванов Канго, поет и музичар, еден од најголемите афирматори на Кочани

Изложба на дела изработени од Едукативната работилница за културното наследство во Кочани

ЦК „Бели мугри“ беше кочански домаќин (на 7 јули) на промоцијата на романот „Сети се, да ме заборавиш“ чиј автор е Марија Јовевска, нејзино прво литературно дело потпишано под псеводнимот Марија Јова.

Во петок на 31 јули 2015година со почеток од 19:00часот , на летната сцена во паркот во с.Чешиново

Ана Дедова синоќа ја промовираше својата втора книга насловена „Илузија“. Младата авторка од Кочани и член ЛК „Копнеж“, за поезијата што ја напишала

Во Изложбениот салон на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани утре во 12 часот ќе биде отворена изложбата на графки на

Претставата „Бетон махала“ на аматерскиот театар од Нови Пазар го доби Гран прито на 51 издание на Драмскиот аматерски театар на Македонија

Три претстави имаше можност да погледне кочанската публика на вториот фестивалски ден

После Осјек, Ангелчо Илиевски режираше по втор пат во соседна држава. На 6 мај во Народниот театар во Ниш премиерно е одиграна „ Каде го снема Хармс“

Фестивалската управа на ДАФ на Македонија-Коачни го усвои извештајот и програмата на изборникот Звездана Ангеловска за претстојното 51-во издание на ДАФ на Македонија,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.