Овогодишното издание на Меѓународниот фестивал посветен на хуморот и сатирата „Ин Виница веритас“

Синоќа во една од салите на комплексот „Амор“ во Кочани, солистички концерт приреди Тиана Јовиќ, ученичка

Домот на културата “Тошо Арсов“ вечерва е домаќин на претставата “Класен непријател“ на

Објавен е официјалниот репертоар на 52-то издание на Драмскиот аматерски фестивал на Македонија, кој

Во Галеријата Венеција во Виница утре (среда-27 април) со почеток во 12.00 часот ќе

Од викендов Виничани можат да видат уште еден уметнички репертоар од личното творештво на уметницата Лена Ѓуриќ, парижанката

На 09. 04. 2016 год. (сабота ), со почеток во 20.00 часот во Галеријата Венеција – Виница, ќе биде отворена изложба на слики

Веќе 130 години, Avon претставува акцелератор на социјалниот напредок на жените. 34 години пред воопшто да имаат право на глас, Avon

Во ДК Тошо Арсов во Виница вечерва че се одржи концерт на класична музика.

Во ЈОУБ Искра утре ќе се одржи изложба на фотографии насловена Патот во логорите на

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.