В понеделник, на 19 јуни во ресторанот „Амор“ во Кочани, солистички концерт на флејта

Оценувачката комисија по проследувањето на понудените драмски проекти ја донесе следната:

Членовите на Младинскиот образовен форум од Скопје, односно на нивниот театар „Kunstwerkstatt“, синоќа ја одиграа претставата „Илустрации за тоа како идејата

На кумановски начин и дијалект актерите на Аматерскиот театар „Куманово“ ја одиграа претставата „Ништо без Трифолио“ на отворањето на вечерниот дел

Л и с т а на доставени ЦД записи од Аматерски драмски ансамбли за 2017 година

350 квадрати површина исполнета со духовен еликсир кој зрачи од лицата

По повод изборот на Јордан Плевнеш за редовен член на Европската академија на науките, уметностите

11 проекти ќе бидат финансирани од Буџетот на Министерството за култура во 2017 г., нешто повеќе

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ од Скопје, утре во 13 часот ќе се оджи

Започна петтото издание на Ликовната колонија „Свети Пантелејмон“, коешто годинава е дел од меѓународната

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.