Скопскиот состав Fighting Windmills на 10 јули во 22 ч. ќе оддржи концерт на отворено во Паркот на Револуцијата

Наградата Гран при „Васил Ќортошев“ за најдобра претстава ја доби „Меѓу нас е тивко“ на Младинската сцена при Интимниот театар

Аматерите од Кочани се појавија на сцената на ЦК „Бели мугри“ последни на првиот фестивалски ден. Претставата се играше на сцената, преполна со публика.

Со претставата “Бегај ѓаволе, жена ми доаѓа“ на Културното и спортско друштво ” Шатор Шторје“ од

Изложбата на плакати насловена ,,IMposter" ќе биде отворена вечерва во 19:00 ч. во ЦК „Бели мугри“ во

Во пресрет на празникот 25 ноември и денот на основањето на установата, како и во пресрет на 78-годишнината од излегувањето од печат на култните

В понеделник, на 19 јуни во ресторанот „Амор“ во Кочани, солистички концерт на флејта

Оценувачката комисија по проследувањето на понудените драмски проекти ја донесе следната:

Членовите на Младинскиот образовен форум од Скопје, односно на нивниот театар „Kunstwerkstatt“, синоќа ја одиграа претставата „Илустрации за тоа како идејата

На кумановски начин и дијалект актерите на Аматерскиот театар „Куманово“ ја одиграа претставата „Ништо без Трифолио“ на отворањето на вечерниот дел

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.