Ликовните уметници кои пред неколку месеци почнаа да изработуваат мурали и графити на потпорниот ѕид

Во изложбениот салон Фоаје 2 на Националната установа - Центар за култура Бели мугри - Кочани,

„Живкова слава“, според она што можеше да се види на сцената на ЦК „Бели мугри“ во Кочани на

Во убава атмосфера и во присуство на завиден број гости и нејзини пријатели во фоајето на спратот во ЦК Бели мугри, Нада Ѕмбова Донева, ја

Виолета Танчева – Златева вчера во ЈОУ Библиотека „Искра“ во Кочани ја претстави својата поетска збирка,

На годинашниот јубилеен 20-ти конкурс за престижната награда „Роман на годината“ пристигнаа дури 36 романи.

Дваесетина културни работници и уметници од Кочани со потписи ја поддржаа иницијативата на

Пенче Кралев квинтет, комбинација на млади музичари, студенти на музичкиот отсек во Штип, на одделот за џез

Кочанецот, Благој Веселинов, ѕвездата на „Исцелител“, се најде меѓу десетте европски таленти во подем за

Синоќа, во рестoранот „Амор“ во Кочани, настапи гудачкиот квартет „Вива стрингс“.

Страница 1 од 8

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.