„Нема услови за воведување втора смена во кочанските детски градинки. Ниту просторен капацитет,

Од понеделник, 4 септември, судовите ќе почнуваат со работа во 7.30 и ќе завршуваат во 15.30 часот

„Ексклузив“ - конзервна индустрија, има потреба од 5 работнички на прехрамбена машина, 1 одржувач

ТП ИЕМ Техника има потреба од работник за сервисирање компјутери, монтажа на аларми и видео

М.К. „АМОР - КОМПАНИ“  ДООЕЛ – Кочани има потреба од 10 работници од кои:

„Авто Атом“ ДОО Кочани обезбедува поволни услови за полагање возачки испит од „Д“ категорија,

Дади Компани - Виница има потреба од вработување лица на следниве позиции: 2 возачи со Ц категорија за возење

Центарот за медицинска естетика Виталити МедиСпа вработува! Девојки не испуштајте ја

Поради зголемен обем на работа Ресторан  АМОР има потреба од кувари, помошници кувари, салатери, помошници

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.