Министерот беза ресор, за привлекување странски инвестиции Веле Самак и претставници

Утре, сабота, 4 април, во просториите на Здружението на пензионерите во Кочани ќе

Со поставувањето и исталирањето на пост-терминал во Даночното одделение во Општина Чешиново-Облешево,  граѓаните

Компанијата „Амфенол“, чија првична инвестиција е во Кочани, ќе ја прошири инвестицијата и ќе го зголеми бројот на

Комапанијата Жито Маркети денеска го отвори својот нов супер маркет, трет по ред во Кочани и 47- ми во

Свеченото отворање на 47-тиот Жито маркет во Македонија е закажано за денеска

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на прометот во индустријата во декември 2014

Пензијата во јануари е исплатена денеска, соопшти Министерството за финансии.

Даночните обврзници кои во текот на 2014 година оствариле промет над 1 милион денари, должни се до 15 јануари 2015 година да поднесат Пријава за регистрација за данокот на додадена вредност.

Според податоци на УЈП, во Македонија се имаат регистрирано околу 126 илјади правни лица и скоро 190.000 вршители на дејност. Досега регистрирани даночни обврзници со ДДВ беа околу 34.000. Претходната година од даноци во буџетот биле собрани околу 900 милиони евра, од кои најголем дел, околу 650 милиони евра, биле собрани од ДДВ

Бензинот поевтинува за денар и половина, дизелот

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.