Управниот суд донесе времена мерка за суспендирање на одлуката на министерката за труд

Анче Трифунов е потпретседател, Марија Ананијева секретар, а Дарко Стојчевски благајник во новиот Општински комитет

Лазо Митев ќе биде новиот преседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ за Кочани, велат

Субвенции за земјоделците од 160 милиони евра годишно и бенифициран работен стаж вети генаралниот секретар на СДСМ, Оливер

Генералниот секретар на СДСМ, Оливер Спасовски, ќе го посети Кочани на 09.10.2015 година, информира локалниот огранок на

Во целост го пренесуваме одоговорот на градоначалникот Ратко Димитровски, во врска со доиизградбата на маркетот “Тинекс“ во Кочани, која СДСМ КОчани ја оцени како незаконита:

„Веројатно охрабрени од злоупотребите на државно земјиште за лични и бизнис интереси што ги правеле Груевски и неговите соработници во централната власт, тоа се случува и на локалано ниво.

После прес конференцијатана градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски, со писмено соопштение се огласи претседателот на

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.