Целта на денешното мое обраќање се последните политички хајки против мене и против раководните структури во општина Кочани поставени

Во целост ви го пренесуваме она што беше кажано на прес конференцијата на ОО на СДСМ од Кочани одржана на 4 авгус. Зборуваше

Кажаното на средбата со новинарите одржана вчера во канцеларијата на ОК на ВМРО – ДПМНЕ за

Локалната власт на Кочани, предводена од градоначалникот Ратко Димитровски, продолжува да спроведува политика на непотизам и

Низ улиците на Кочани синоќа граѓани, со мирен протест уште еднаш изразија својата поддршка

Граѓанската иницијата За заедничка Македонија синоќа организираше протестен марш и во Кочани. Дождот

На градоначалникот Ратко Димитровски му е познато дека не само ние во СДСМ, туку и граѓаните многу добро знаат за недомаќинското финансиско работење на

Единствениот отчет кој може да го даде градоначалникот Ратко Димитровски е отчетот на долгови и кредити

Граѓаните на Кочани на изборите дадоа поддршка за програма и проекти кои се реални, остварливи и со кои ќе се подобрат условите за живот на

На овие предвремени парламентарни избори Кочани доби двајца пратеници. Едниот е со искуство, бидејќи и претходно

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.