Градоначалникот на општина Кочани Николчо Илиjев не ја исполнува законската должност и не обезбедува бесплатен автобуски превоз на редовните

Општинската организација на СДСМ од Кочани даде свое видување за вчераѓната прес конференција на огранокот на ВМРО – ДПМНЕ. Соопштението се

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, достави писмено соопштение до медиумите, со кое одговори на изнесените наводи од

Со прес конференција вчера се огласи ОК на ВМРО – ДПМНЕ од Кочани. Зборуваше претседателот на ОК, Миле Лефков. Кажаното ви

Граѓаните што вчера попладне беа присутни во паркото во Кочани на трибината на коалицијата "Излези за европска Македонија", потврдно одговорија

В петок, 31.08.2018, од 18:00 часот, во Градскиот парк во Кочани, ќе се одржи трибина како дел од кампањата „Излези ЗА европска Македонија“,

Кочанскиот градоначалник, Николчо Илијев со писмено соопштение му одговори на претседателот на

Претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ, Миле Лефков, вчера одржа прес конференција на која го обвини градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев,

Политичките партии ќе се финасираат од државни јасли.Измените на законот за финасирање на партиите

Протестниот собир на 2-ри јуни особено е важен сега кога постои најсилна опасност молчењето да се

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.