На вчерашната граѓанска трибина во ЦК „Бели мугри“ во Кочани говореа потпретседателите на СДСМ Дамјан

Одговор на прес-конференцијата на ОК на ВМРО ДПМНЕ – Кочани, од 21.09.2019 година

По повод ,,Светскиот ден на чистењето,21 септември, излеговме со иницијатива и повик да излеземе сите надвор и да ги детектираме проблемите кои најмногу ни пречат во нашето

Бараме од ОО на СДСМ или од Директорот на КЈП да не бега од темата. Ние, како политичка партија баравме

Би сакале накратко да ве информираме за тековните активности кои се однесуваат на градежната офанзива

Во целост ви го пренесуваме текстот од вчера одржаната прес конференција на ОК на ВМРО – ДПМНЕ за Кочани...

И текстот добиен од ВМРО - ДПМНЕ од Кочани исто така по елктронски пат го објавуваме во целост без никаква

Без никаква интервенција текстот добиен од ОО на СДСМ од Кочани по електронски пат го објавуваме во целост...

Деновиве сме сведоци на невиден терор што го врши ДПМНЕ во Кочани.

Почитувани сограѓани

Се обврзавме пред Вас граѓаните за промени и нов начин на делување и работење и тоа го практикуваме .

Деновиве партијата се консолидира и реорганизира се со цел за подобро делување и сервис за граганите. Локално се направи економска консолидација на општината која имаше огромни долгови кои се подмирени , воедно се започнаа нови проекти во интерес на граѓаните.

Започнатите проекти се финализиират успешно и најкратки можни рокови. Најсвеж пример е пуштање во употреба на Пречистителната станица за отпадни води.

Работевме на стабилизирање од економски аспект, транспарентност , отчетност за трошење на парите на граѓаните но и на забрзување на напредокот на општеството , затоа  се започна со враќање на парите на граѓаните како повраток на ДДВ, Зелена нафта за земјоделците ,зголемени плати во градинките,Образовен додаток....

СДСМ како партија даде збор дека ќе е секогаш со Вас граѓаните со цел да го градиме заеднички општеството еднакво за сите и така продолжуваме.

За таа цел од овде започнуваме и со теренски активности и средби со Вас граѓаните, на терен, во маалата, во селата, во урбаните заедници да ве слушнеме и да ги видиме вашите локални проблеми кои треба да се решат.

За нас, зборот важи!

             Тимови на СДСМ, придужувани од партиски носители на функции, советници, пратеници, директори ќе се сретнат со Вас на маалски средби каде ќе разговараме за вашите потреби но и за начинот на решавање на проблемите.

Секој ден, континуирано, нашите претседатели на општински организации, нашите нови тимови заедно со градоначалникот ќе бидат заедно со вас .

Ве покануваме да се приклучете, да бидете гласни, Ние сме тука за да го слушнеме вашиот глас и да делуваме.

За подобар живот на сите, заеднички да ги градиме промените и напредокот на нашата земја.

Со почит

Гоце Серафимов

Претседател на ОО СДСМ Кочани

Гоце Серафимов е нов претседател на ОО на СДСМ од Кочани. Ова е објавено пред два дена од страна на

Страница 1 од 9

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.