Потпишан е договорот со „Жикол“, фирма којашто е избрана за изведувач на градежните работи од проектот

Утре, 5 април 2017 година, во 10.30 ч. во салата за состаноци во Општина Кочани градоначалникот Ратко Димитровски ќе го потпише договорот

Општина Зрновци започна со изградба на втората фаза од проектот за регулација и уредување на

Деновиве во неколку населени места од полскиот дел на Кочани се асфалтираат кратки улици. Според Драги Илијевски, раководител на Одделението за уредување на градежното

По повод Денот на шегата - 1 Април, Одделението за јавни дејности во Општина Кочани

Со поддршка на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, саниран е полскиот пат во месноста Слатина. Целта е

Обновена е опремата и реквизитите на сите 15 детски игралишта на подрачјето на Општина Кочани, соопшти

Македонија сеуште нема ново Собрание, ниту се распишани локалните избори. Поради тоа, останува недоумицата – до кога

Стационар за бездомни кучиња ќе гради општина Зрновци во кругот на фабриката за селектирање комунален смет, на површина од околу 100 метри квадратни. Во него

Амбасадорот на Унгарија, Ласлу Иштван Дукс ја посети Општина Кочани. На средбата со градоначалникот

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.