Почитувани претставници на општинскиот огранок на ВМРО-ДПМНЕ, Вашата оцена на работата на новата локална власт во изминиве сто дена е пукање

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, изминативе сто дена од преземањето на

Започна изградбата на бунар за подобрување на водоснабудвањето на с. Спанчево со изведба

Советот на Општина Кочани донесе одлука со која даде на трајно користење седум преносни компјутери, сопственост на Општина Кочани. По еден лаптоп добија

Од 42,5 км водоводна мрежа во Виница, преку 60 % е веќе реконструирана, а за неколку дена продлжува нова

Општина Кочани ја распиша 29-тата објава за отуѓување на градежно земјиште, сопственост на Република

Во четврток попладне, хигиената на улиците „Гоце Делчев“ и „Борис Трајковски“ на потегот од Градскиот плоштад кон север, е на многу ниско ниво. По пазарен ден

Викендов на локалитетот Пониква е регистрирано несовесно однесување на лица коишто ја отстраниле вратата на боксот за контејнерите на паркингот на Пониква, што овозможило

Во рамките на подготовките за аплицирање по вторниот повик од ИНТЕРРЕГ-ИПА Програмата за


Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев ја прифати препораката од координаторите за

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.