Поради изведување градежни работи, во периодот од 25 до 30 септември времено ќе биде изменет режимот

Завршува асфалтирањето на кејската улица „Гоце Делчев“ во Оризари, активност од договорот на

О Б Ј А В А за доделување Награда за најуспешен земјоделец на Општина Кочани за 2017 година

Врз основа на членот 28, став 3 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ“ бр. 5/2002),

Водоснабдителниот систем во општина Чешиново-Облешево деновиве ќе биде приклучен на градскиот водоснабдителен

Општина Кочани потпиша Меморандум за разбирање со што се вклучи во регионалниот проект

Согласно законските обврски кои треба да бидат преземени од страна на општините

На 22 август 2017 (понеделник спрема вторник) во ноќните часови ќе се спроведе

Дваесет и шестото издание на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз – 2017“ ќе започне на 25 септември, а

Советот на Општина Кочани одржа свечена седница по повод Петровден, празникот на Кочани, на

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.