Почитуван Ратко Димитровски, Како поранешен градоначалник во два мандата, префрлувањето на вината на другите во предновогодишна прес-конференција го

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев денеска го потпиша решението со кое Андреј Киров е именуван за вршител на должноста директор

Со средбите кои беа реализирани во текот на вчерашниот ден, во Гетеборг и Кунгелв, заврши

Општина Кочани како единица на локалната самоуправа се оградува од случувањата кои членот на Советот, Венко Крстевски во фејсбук-објава ги опишува

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, во перидоот од 12 до 14 декември е во официјална

В петок, на 15 декември, со почеток во 10 ч. Советот на Општина Кочани ќе ја одржи четвртата редовна

Општина Кочани ги повикува сопствениците на хаварисани возила, да ги отстранат што

Новогодишното украсување на градот е во завршна фаза. За празничниот амбиент годинава се

Четиричлена делегација од Општина Кочани, викендов присуствуваше на одбележувањето на

Вода, канализација, асфалт, се главните приоритети, сеуште базични во егзистенцијата на

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.