П Р О Г Р А М А за одбележување на Празникот на Општина Кочани, Денот Петровден, (12 јули)

На игралиштата кај „Сиви дом“ и во клон 3 на Детската градинка „Павлина Велјанова“

Празникот на градот Виница, Павловден, ќе биде одбележан со повеќе настани

Музичарот и педагог Стево Теодосиевски е добитник на овогодишната награда за животно дело

Познат е составот на двете групи за Петровденскиот турнир во мал фудбал

Започнува Форумот во заедницата, во рамките на проектот „Управување со речниот слив на Брегалница“

Ви доставуваме демант во врска со објавениот извештај од прес-конференцијата одржана на 27 јуни 2014 година во Центарот за култура „Бели мугри“

Со авионското прскање против комарци што на подрачјето на општина Кочани се реализираше во саботата, на 21 јуни

Во периодот од 8 до 11 Мај во шпанската општина Malpartida de caceresза се одржа единаесетиот по ред состанок на “Мрежата на европските села на штрковите”. На состанокот присуствуваа представници од девет рурални општини членки на мрежата (Rühstädt- Германија, Malpartida se Caseres- Шпанија... ...Velika Polana- Словенија, Čigoč- Хрватска, Belozem- Бугарија, Nagubajom-Унгарија, Eskikaraagac-Турција , Чешиново-Облешево-Македонија) меѓу кои и општина Buzica од Словачка која го доби признанието од “Еуро Натура”за Европско село на штркот за 2014година. Освен членките присуствуваа и представници од “Асоцијацијатa за реинтродукција на штрковите во Алзас” од Франција, “Асоцијацијата за заштита на белиот штрк”, Беркане од Мароко и представници од организацијата “Швајцарски Штрк”oд Швајцарија.

„Поради настанатата штета од излевање на Река Злетовица, која овој викенд ги поплави обработливите површини во атарите на населените места Лепопелци, Новоселани , Жиганци и Уларци,  претставници од Општината  и градоначалникот Костадин Личков, излегоа на терен и ги согледаа настанатите штети“, информира Катерина Постолова, лице за односи со јавноста во Локалната самоурава на Чешиново-Облешево, преку писмено соопштение доставено до медиумите .

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.