За една година од мандатот на новата локална власт во Виница за инфраструктурни проекти во општината

Од вчера, 5 ноември, започна да функционира општинскиот линиски превоз на патници на подрачјето

Општина Кочани во соработка со Здружението на граѓани „Младите можат“ од Скопје објавува повик за

ПОВИК

01 Ное 2018

Се повикуваат правните и физичките лица даночни обврзници, по основ на данок на имот и комунални такси да си ги платат заостанатите, а

Во врска со написот на ВМРО-ДМНЕ - Кочани објавен на социјалните мрежи на 28 октомври 2018 г., во кој реконструкцијата на Центарот за култура „Бели мугри“

По реализираната јавна набавка, Општина Кочани го склучи договорот со Трговското друштво „Тасим компанија“ од Оризари, претпријатие кое од

Одговор од градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев на прес-конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ Кочани одржана на 25 октомври 2018 година

Општина Делчево и Општина Виница станаа членови на Урбаната алијанса на патот на свилата, со што

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање предлози за креирање на програмите за активностите на Општина Кочани за 2019

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.