Советот на Месната заедница на селото Грдовци ги известува жителите дека Собирот на граѓани за избор на органи на месната самоуправа закажан

Превозникот „Авто атом“ известува дека од 1 август 2018 година ќе престане да извршува сообраќај на релацијата од селото Оризари преку

Со известување упатено до Општина Кочани, превозникот „Авто атом“ најави дека од 1 август 2018 година ќе престане да извршува сообраќај

Годинава, Општина Кочани ја прошири листата на услуги во Програмата за социјална, детска и здравствена заштита со воведување мерка за

Уредувањето на Детското игралиште кај Атомските згради, каде што се префрлени реквизитите од Градскиот парк – вовчето, два тобогана,

На свечената седница на Советот, на која присуствуваа и заменик-министрите за локална самоуправа и

Деновиве, градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев потпиша решенија со кои именува двајца нови

Градоначалникот на Општинa Кочани, Николчо Илијев, го потпиша договорот со Бирото за регионален

Во ресторанот „Амор“ во Кочани вчера се одржа завршната конференција од проектот „Зелени згради

На 19 јуни во конференциската сала во ресторанот „Амор“ се одржа, третата и завршна сесија од подготовката на Стратегијата за развој

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.