Во краток временски период, возниот парк на ЈКП “Солидарност“ од Виница го обнови капацитетот со две нови

На општинската зграда и на двете средни училишта во Кочани, Љупчо Сантов и Гошо Викентиев се

Комисијата за евалуација го избра концептот за проектот „Реконструкција на ски-лифтови на Пониква“ за

По повод Денот на литературата за деца, под мотото Другарувањето со книгите ни е песна, Библиотеката

Претставници на вклучените страни во реконструкцијата на надворешноста на Центарот за култура „Бели мугри“

В среда, на 27 февруари 2019 година со почеток во 11 ч., во хотелот „Изгрев“ во Штип ќе се одржи втората

В среда, на 20 февруари 2019 година со почеток во 11 ч., во хотелот „Изгрев“ во Штип ќе се одржи Првата

Општина Кочани упати јавен повик до здруженијата, сојузите, клубовите и физичките лица корисници на средства

Територијалната противпожарна единица – Кочани доби 18 комплети нови работни униформи, неопходни за

Со цел да се истакне значењето на развојот на Пониква за регионот, градоначалници од Источниот плански

Страница 1 од 37

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.